Затриманого на «хабарі» одного з керівників управління капітального будівництва ЛОДА взяли під варту

25.02.2021 23:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Станом на сьогодні, 25 лютого, суд розглянув клопотання Львівської обласної прокуратури, визнав обґрунтованою підозру та обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Читайте також

Львівські прокурори обвинувачують волинського поліцейського у отриманні 3 000 доларів США неправомірної вигоди
На Львівщині керівник підрозділу Держприкордонслужби вимагав гроші з підлеглих
Так мало не бере: у Львівській області прикордонник відмовився від 500 грн

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської обласі.

Як ми писали раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=289660), чиновник вимагав та одержав від представника будівельно-торгової фірми неправомірну вигоду в розмірі 365 тис грн - «відкат», за раніше укладений між УКБ ЛОДА та приватним підприємством договір про закупівлю робіт за державні кошти. Йдеться про будівництво амбулаторії монопрактики в одному з районів Львівської області. Аби приховати отримання неправомірної вигоди, службовець залучив приватного підприємця: той видавав фіктивні рахунки-фактури про оплату на своє ім’я від імені приватного підприємства на суму 365 тис грн нібито за купівлю запчастин.

Заходи з викриття проводилися спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

 Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews