У Львові вартість проїзду в транспорті підняли до 10 грн

21.05.2021 16:26   Джерело: WestNews.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Новий тариф буде застосовано з четверга, 27 травня.

Читайте також

Садового закликають скасувати пільги на проїзд, щоб пенсіонери сиділи вдома

Як повідомив Орест Олеськів, начальник управління транспорту ЛМР, відповідно до рішень виконавчого комітету ЛМР «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті», та «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті», відкориговані тарифи вступають в дію з дати їх оприлюднення, пише пресслужба Львівської міськради, пише - WestNews.info.

«Сьогодні виконавчий комітет ухвалив два рішення щодо коригування тарифу на проїзд в громадському транспорті. Згідно з прийнятими рішеннями, нові тарифи вступають в дію з дати їх опублікування, тому це буде з четверга, 27 травня.

Дискусія про необхідність коригування тарифу розпочалася ще з березня цього року. Так, 14 березня відбулися публічні представлення розрахунків і з цього часу тривали усі необхідні процедури. Ми проводили публічну обговорення, у яких брали участь перевізники, депутати, а всі бажаючі могли доєднатися через зум. Перевізники представили свої розрахунки, які проводили відповідно до методики міністерства. Згідно з ними економічна вартість проїзду в автобусах становить 14 грн 60 коп, і 12 грн 40 коп – для електротранспорту. Однак, враховуючи можливості мешканців, прийняли компромісне рішення – 10 грн для автобусів, 10 грн базовий для електротранспорту і 9 грн та 8 грн 50 коп в залежності від способу придбання квитка.

Відзначу, що Постановою Кабміну щодо розрахунку тарифу вимагається проводити зміни, якщо зростає вартість пального на 10%. На сьогодні ми маємо зростання більше ніж на 15%. Також по всіх інших показниках – вартість матеріалів, запчастин, заробітна плата, які входять в тариф, маємо зростання на 20-30%. Тому ми зобов’язані були коригувати тариф», - розповів Орест Олеськів, начальник управління транспорту.

За його словами, у планах міста оновлення транспорту. На жаль, останній тендер по закупівлях був скасований, але таки планують відновити співпрацю щодо цієї закупівлі. Також у планах закупівля електробусів, адже місто робить акцент на екологічному транспорті.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info