До Львова приїдуть лікарі з Бельгії, аби тут прооперувати діток

16.06.2021 14:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Львівська дитяча лікарня оголосила відбір пацієнтів для проведення мікрохірургічних операцій на вусі за участі лікарів з Бельгії. Про це повідомили 15 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Кандидатів відбиратимуть для проведення мікрохірургічних операцій на вусі, в тому числі для кохлеарної імплантації, BAHA імплантації, тимпанопластики, мірингопластики та інших хірургічних втручань при хронічних захворюваннях вух. Для цього до Львова приїде команда лікарів із всесвітньо відомої Saint-Luc University Hospital у Брюсселі (Бельгія): професорка, отохірург Монік Декат та лікар-аудіолог Даніель Ромоло де Сіаті. Операції проводитимуться у серпні цього року.

"На жаль, слуховий імплант є дуже дорогим, його ціна складає близько 25 тисяч євро. У зв’язку з цим, ми започаткували слухопротезування дітей не тільки Львова, але й всього західного регіону. Колеги з Бельгії згодилися приїхати та спільно з нашими спеціалістами провести перші кохлеарні імплантації", - розповів головний лікар дитячої лікарні на Орлика Дмитро Квіт.

"Після численних стажувань, які ми проходили у США, Бельгії та в інших європейських країнах, нашою головною ціллю було розпочати мікрохірургічні надскладні операції на вухах тут, у Львові. І нарешті у серпні будуть відбуватися надскладні мікрохірургічні втручання на вусі. Ми плануємо виділити 2 дні, щоб здійснити 10 таких операцій, які є досить довготривалими. Також, будуть здійснені консультації та плануватимуться наступні оперативні втручання. Згідно зі статистикою, у Львові 34 дитини потребують кохлеарної імплантації, дехто - аж на обидва вушка.

Також, закликаю батьків, у яких діти мають проблеми з барабанною перетинкою, часті отити, проблеми зі слуховими кісточками, звертатися до нас. Оскільки, ми будемо оперувати не тільки повністю глухих дітей, а й діток зі хронічними хворобами вушок. Таких, яких у Львові є близько 47", - розповіла Мар’яна Черкес, лікар-оториноларинголог лікар-аудіолог Дитячої міської клінічної лікарні.

Нагадаємо, що триває запис дітей з вадами слуху, хронічними хворобами середнього вуха тощо на консультацію до 30 червня 2021 року включно. Це здійснюється для того, аби лікарі могли ретельно обстежити дітей і відібрати кандидатів для подальшого оперативного втручання, яке попередньо планується у серпні 2021 року за участю високопрофесійних колег з Бельгії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews