На Львівщині судитимуть організовану злочинну групу за заволодіння понад 2,3 млн грн

24.07.2021 17:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за фактами заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах, а також складання та видачі завідомо підроблених офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році учасники організованої групи, куди входили начальник одного із відділів Червоноградського управління Головного управління Державної податкової служби, директори та заступник товариств, організували злочинну схему викупу майна комунального підприємства Червоноградської міської ради, що перебувало в податковій заставі, по заниженій на понад 2,3 млн грн, вартості. Внаслідок чого завдано збитки громаді міста на вказану суму.

З цією метою вони розробили поетапний план, що полягав у придбанні магістральної теплової мережі, яка складалася із укладених під землею труб загальною довжиною 1960 м, та у вказаний період перебувала у податковій заставі.

У подальшому, після демонтажу теплової мережі, обвинувачені реалізували вживані труби тепломережі, а виручені грошові кошти розподілили між учасниками організованої злочинної групи. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews