1 тис дол США за експертний висновок – у Львові на хабарі викрито судового експерта

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито старшого судового експерта Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, чоловік вимагав та отримав від учасника ДТП 1 тис дол США за складення та надання на користь останнього висновку судової автотехнічної експертизи у кримінальному провадженні, відкритому за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Посадовця було затримано в порядку ст.208 КПК України після одержання ним останньої частини неправомірної вигоди у сумі 500 дол США.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішуються питання щодо повідомлення фігуранту про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. Встановлюються причетні особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Першого слідчого відділу Територіального управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за оперативного супроводу Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури