Білорусам влаштовують тури у Львів для вакцинації від ковіду

13.10.2021 09:03   Джерело: ZAXID.NET
Опубліковано : Львівський Новинар

Білоруські туристичні агенції продають кількаденні тури до Львова, під час яких пропонують туристам вакцинуватися від коронавірусу. Такі тури в ближні країни стають популярними в Булорусі, оскільки це єдина можливість вакцинуватись препаратом, схваленим європейськими організаціями з охорони здоров’я.

На білоруському туристичному сайті BelTuryst можна знайти тури до Львова з можливістю вакинуватись препаратом Pfizer. 3-денні тури у Львів з такою опцією коштують 85 євро. У вартість туру входить екскурсійна програма, проживання і проїзд, однак за саму вакцинацію доведеться заплатити окремо ще 55 доларів. В описі туру вказано, що ця оплата не є обов’язковою, її сплачують «за бажанням».

Оскільки в Україні є лише двофазні вакцини, туристам доведеться їхати до Львова двічі: за першою, а згодом і за другою дозою вакцини.

Водночас як повідомляє Союз туристичних організацій Білорусі, місцеві туристичні агенції також пропонують білорусам поїхати у Румунію, щоб щепитись там однодозною вакциною Janssen. Вартість такого туру – 290 євро.

 

Білоруси можуть безкоштовно вакцинуватись під час відпочинку в Туреччині. Окрім того, жителі Білорусі часто вакцинуються під час ділових поїздок у Польщу та Литву.

Додамо, що зараз у Білорусі вакцинують мешканців вакцинують російським препаратом «Спутнік V» і китайською вакциною Vero Cell.

Нагадаємо, що тури на вакцинацію також доволі популярні серед росіян. Туристичні агенції возять мешканців РФ на щеплення у країни ЄС та в Сербію.

За інформацією на сайті МОЗ, будь-які іноземці можуть вакцинуватися від ковіду в Україні за тією ж процедурою, що й українські громадяни. Вони можуть записатися на щеплення до найближчого пункту щеплення чи центру вакцинації онлайн або за їхніми контактними телефонами. Ця послуга є безкоштовною для всіх, головне мати при собі паспорт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZAXID.NET