Через місяць на Львівщині може початися нова хвиля коронавірусу

02.01.2022 15:03   Джерело: galnet.fm
Опубліковано : Львівський Новинар

Станом на 31 грудня 2021 року ситуація зі захворюваністю на коронавірус у Львівськй області стабільна. Проте вже за місяць  на Львівщині може може початися нова хвиля коронавірусної хвороби. Про це під час пресбрифінгу повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

У 2021 році ми пережили дві хвилі захворюваності, осіння хвиля була важчою. Одночасно понад 3500  людей в області потребували стаціонарного лікування, фіксували значну кількість виїздів екстреної медичної допомоги – понад 230 щодоби.

Підсумовуючи цей рік, ми повинні розуміти, що ковід залишиться і у 2022 році, тому потрібно вакцинуватися, адже цьогорічний досвід показав, що вакциновані хворіють набагато легше, і якщо і потрапляють на стаціонарне лікування, то найчастіше через погіршення супутніх патологій, спровокованих коронавірусом, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Він також закликав жителів Львівщини дотримуватись карантинних обмежень під час святкувань.

Дотримуватися карантину – це вже рутинний перебіг нашого життя! Вакцинація не зупинить пандемію, якщо ми будемо нехтувати карантинними обмеженнями, – наголосив він.

За інформаціє департаменту охорони здоров’я ОДА, першою дозою на Львівщині провакцинували 48% дорослого населення, 45%  з них –  другою дозою. Окрім того, 226 осіб отримали бустерну дозу вакцини, і 74 особи – додаткову.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galnet.fm