Документи на відшкодування комуналки можна подати в офісах Львівської громади

15.04.2022 09:15   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

з 13 квітня, у офісах Львівської громади можна подати документи на відшкодування комунальних витрат тим мешканцям, які безкоштовно поселили у своїх помешканнях українців з інших регіонів (вимушено переміщених осіб), де йде війна з російськими окупантами.

Йдеться про мешканців сіл Малехів, Гряда, Великі Грибовичі, Зашків, Лисиничі, Рясне-Руське, де ЦНАПи тимчасово не працюють.

Із 300 тисяч осіб, які вимушено переїхали на Львівщину, втікаючи від війни, понад п'ять  тисяч офіційно мешкають в доєднаних до Львова громадах. Місцеві мешканці надали таким людям безкоштовно своє житло. відтак у господарствах власників більше споживається електрики, газу, води. Для такої категорії громадян, що дають своє житло безоплатно для переселенців український уряд запровадив процедуру відшкодування комунальних витрат відповідно до кількості осіб, яких приймають власники помешкання. 

Як повідомили на сайті Львівської міськради, у громадах нова послуга запрацювала з 13 квітня. Її можна оформити у ЦНАПах, а також відтепер і в офісах Львівської громади.

Паралельно в офісах Львівської громади також приймають заяви щодо видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews