Дві мешканки Львівщини підтримували в соцмережах російську агресію

"Кремлівські шанувальниці" вже отримали підозри.

03.07.2022 22:50   Джерело: Діло
Опубліковано : Львівський Новинар

Дві жінки у соцмережах виправдовували військову агресію рф проти України та підтримували злочинні дії окупантів. Тепер вони відповідатимуть перед законом, кажуть у Службі безпеки України.

Зазначається, що жительки Львова та області поширювали проросійські наративи у забороненій соцмережі “Одноклассники”. Впродовж тривалого часу вони розповсюджували матеріали, у яких відкрито виправдовували та прославляли злочинні дії російських військових, дискредитували сили ЗСУ та  поширювали антиукраїнські дописи.

Під час обшуку у них вдома правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

Двом вже жінкам повідомили про підозри у вчинені злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Матеріали справи стосовно однієї з фігуранток скерували до суду для винесення вироку та визначення міри покарання.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло