«Агентка Кремля»: колишню керівницю ОПЗЖ у Львові затримали за державну зраду

27.08.2022 18:06   Джерело: ТСН
Опубліковано : Львівський Новинар

За даними слідства, затримана є агенткою російських спецслужб.

Колишню очільницю Львівської обласної організації партії "Опозиційна платформа – За життя" та громадського руху Віктора Медведчука "Український вибір – право народу" на Львівщині підозрюють у держзраді.

Про це повідомили у Львівській обласній прокупатурі.

За даними слідства, підозрювана є агенткою російських спецслужб. За їхніми вказівками вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни чинної влади в країні.

"Контррозвідка СБУ викрила агентку Кремля. Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та "документи" деяких безпекових корпорацій, легітимність яких встановлюється", – повідомили в СБУ.

Підозрювана підтримувала зв'язок із кураторами через соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти про проведення підривної діяльності.

Під час обшуків у фігурантки та інших причетних осіб контррозвідники виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення. А також документи, що підтверджують її зв‛язок із політичними та громадськими структурами, афілійованими з колишнім проросійським нардепом Віктором Медведчуком.

Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТСН