У Львові судитимуть жінку, яка вихваляла дії рф і заперечувала існування України

06.09.2022 12:01   Джерело: Leopolis.news
Опубліковано : Львівський Новинар

Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жінки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). 

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, за даними слідства, мешканка Львова створивши особисту сторінку в забороненій соціальній мережі «Однокласники» поширювала інформацію, в яких заперечувала здійснення збройної агресії рф проти України, розпочатої з 2014 року та вихваляла дії окупантів на території України.

«Також підозрювана висловлювався на підтримку країни-агресора, глорифікуючи «досягнення» влади рф та поширювала заклики до припинення існування України», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ у Львівській області.

Натомість УСБУ Львівщини повідомляє про двох викритих двох ворожих інтернет-агітаторок, одна з яких підтримувала тісні зв’язки з родичами з рф, які приймали участь у збройній агресії проти України та становлять загрозу національній безпеці.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Leopolis.news