У Львові провели ретро-екскурсію трамваєм 1970-х років

18.09.2022 10:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Захід відбувся в межах Європейського тижня мобільності. Екскурсія була безкоштовною.

Про це повідомили в пресслужбі ЛМР, передає "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 17 вересня, у Львові провели безкоштовну ретро-екскурсію вулицями міста трамваєм, яким їздили ще з 1972 року. Акція відбулась під гаслом: "Трамвай – перший регулярний громадський транспорт у Львові".

"Маленька подорож у минуле пролягла як колією кінного, так і першого електричного трамваю. Мобільність для львів’ян відігравала важливу роль, незалежно від того, хто керував містом: чи то австрійці, чи то поляки, чи то совіти. Для львів’ян громадській транспорт, зокрема трамвай, став джерелом особливого фольклору, гумору та першої суспільної мережі, ще до виникнення інтернету", – розповів науковий співробітник Львівського історичного музею Олександр Арістархов.

Для тих, хто не зміг долучитись до пізнавально-оглядової екскурсії ретро-трамваєм, 22 вересня організатори проведуть ще один захід на електробусі "Тролейбусними маршрутами Львова, яких Ви більше не знайдете на карті".

Довідка:

У 2002 році для популяризації сталої мобільності, Європейська комісія заснувала Європейський тиждень мобільності (ЄТМ). Він триває щороку у вересні у понад 1800 містах Європи. Основна мета – популяризувати серед мешканців громадський транспорт та альтернативні види пересування (велосипед, електросамокат, електроскутер, гіроборд). Європейський тиждень мобільності'22 у Львові організовує команда департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР разом з КУ Інститут міста за підтримки проєкту “Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ” від Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Ukraine GmbH та TUMI (Transformative Urban Mobility Initiative). Цьогоріч головним гаслом ЄТМ є заклик "Комбінуй та пересувайся!".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews