росії навряд чи вдасться просунутися на оперативному рівні найближчим часом, - розвідка

12.12.2022 09:56   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

росія, ймовірно, все ще прагне взяти під контроль усю Донецьку, Луганську, Запорізьку та Херсонську області.

У британській розвідці розповіли, що малоймовірно, що російські окупаційні війська просунуться на оперативному рівні протягом найближчих кількох місяців.

Також, відомо, що 8 грудня речник президента РФ Дмитро Пєсков переформулював цілі "спецоперації" - він назвав головною метою РФ "захист жителів Донбасу" й говорив про необхідність "звільнення" південно-східних областей. Ці коментарі дозволяють припускати, що нинішні мінімальні цілі РФ залишаються незмінними.

Зазначається, що Росія, ймовірно, все ще ставить за мету взяти під контроль усю Донеччину, Луганщину, Запоріжжя та Херсонщину. Військове командування, ймовірно, обрало пріоритетом глибше просування у Донецькій області.

"Проте нині стратегія Росії навряд чи досягне поставленої мети: вкрай малоймовірно, що російські збройні сили зараз здатні створити ефективну ударну силу, здатну відбити ці райони. Російські сухопутні війська навряд чи досягнуть значних операційних успіхів протягом наступних кількох місяців", - йдеться у повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews