«Святвечір у двох реаліях»: родини полонених «азовців» влаштували акцію у Львові

25.12.2022 11:56   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Організатори акції накрили стіл, де замість святкових страв були сухарі та кайдани.

У суботу, 24 грудня, у центрі Львова родини полонених «азовців» влаштували акцію-інсталяцію «Святвечір у двох реаліях».

Про це повідомляє «Суспільне».

Акція розпочалась по 16:00, коли на площі перед пам'ятником Шевченкові зібрались дружини, діти та родичі оборонців Маріуполя. Частина з них вже дочекалася рідних. Інші ж зустрічатимуть Різдво далеко від близьких.

null
Фото Суспільне

Рідні азовців кажуть, хочуть привернути увагу суспільства до того, що поки світ святкуватиме Різдво у затишних домівках, понад 700 азовців будуть зустрічати свято в іншій реальності — в полоні. З незагоєними ранами, без їжі, ліків, теплого одягу та у небезпеці. Для цього організатори акції накрили стіл, де замість святкових страв — сухарі та кайдани. Загалом до акції долучились близько п'ятдесяти людей.

«Без жодної можливості бачити сонце, харчуватися щодня, вони недоїдають, їх морять голодом і холодом. «Азов» стояв три місяці, боронячи Україну, і таким чином вирвавши час для всіх нас, щоб ми могли мати Святвечір, Різдво, але самі вони не мають навіть можливості почути рідний голос. Борись за «Азов» так як вони боролись за тебе», — каже Вікторія Березанська.

null
Фото Суспільне

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews