Аварійні вимкнення світла вже застосовують у частині областей — «Укренерго»

10.01.2023 14:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У багатьох областях станом уже перевищили ліміти споживання електроенергії, тож там вводять аварійні відключення світла.

Про це повідомляє «Укренерго».

По Україні споживання електроенергії підвищилось через низьку температуру, яку посилили сильні вітри. Також у будні дні зросло споживання промисловістю та бізнесом. Унаслідок цього збільшився дефіцит потужності, зокрема вночі. Ще до 8 січня вночі електроенергію не вимикали.

Зараз же області отримали ліміти споживання, які діють упродовж усієї доби — з 00:00 до 24:00. У багатьох областях через перевищені ліміти вже аварійно вимикають світло.

Крім того, в окремих регіонах через поривчастий вітер є пошкодження в мережах операторів системи розподілу, триває ремонт. У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням складна через пошкодження електромереж унаслідок активних бойових дій.

лектроенергію та користуватися енергомісткими приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмежень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews