У Львові троє людей отруїлись чадним газом

28.01.2023 15:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На вул. Винна Гора, що у місті Винники, отруїлися чадним газом три людини. Зокрема, 42-річний чоловік, 45-річна жінка та 11-річна дитина.

Про це повідомляють в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львова.

Потерпілих у стані середнього ступеня важкості доправили в медичні заклади міста та області. Обставини події встановлюють.

Загалом від початку року по місту зафіксували 5 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 10 людей, з них 1 дитина.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews