У Львові викрили міжнародний конвертаційний центр з обігом 2,5 млрд грн

06.02.2023 19:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Конвертаційний центр, який організувала група осіб, надавав послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівку та криптовалюту, а також мінімізації податкових зобов’язань в сфері інвестицій і валютних операцій.

Як розповіли в прокуратурі Львівщини, конвертаційний центр, який організувала група осіб, надавав послуги з конвертації грошей із безготівкової форми в готівку та криптовалюту, а також мінімізації податкових зобов’язань в сфері інвестицій і валютних операцій.

Організатор конвертаційного центру, за даними Бюро економічної безпеки, з початку повномасштабної війни переховується в Об'єднаних Арабських Еміратах.

До конвертаційного центру входили понад 30 товариств. Такі підприємства надавали документальне підтвердження безтоварних фінансових операцій, які фактично не проводились.

Після цього відбувались акумулювання та видача грошей замовникам. Клієнтами конвертаційного центру були суб’єкти господарювання різних галузей, фізичні особи і так звані «транзитні підприємства», які входять до інших конвертаційних груп.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews