Через Львівську митницю намагалися незаконно переправити 47 тонн соняшникової олії

15.03.2023 17:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Посадовці намагалися переправити 47 тонн олії через Львівську митницю.

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) конфіскували дві вантажівки із 47 тоннами соняшникової олії, яку намагалися незаконно експортувати через Львівську митницю. Конфісковану олію, вартістю понад 2,6 млн грн, передали у власність держави.

На одному з митних постів Львівської області водії 2 вантажних автомобілів з причепами оформлювали експорт 47 тонн соняшникової олії. Аналіз податкової інформації показав, що соняшникова олія не відслідковується по ланцюгу постачання.

Суб’єктом є компанія-виробник олії, що не є платником податку на додану вартість. Починаючи з травня 2021 року товариство не подавало податкову звітність. Окрім того, згаданого виробника віднесено до ризикових, а керівник заводу є посадовою особою одночасно у 8 суб`єктах господарювання.

Детективи БЕБ наклали арешт на соняшникову олію. З метою збереження економічної вартості продукції, 47 тонн олії передано в управління АРМА.

Рішенням суду директора підприємства визнано винуватим у пред'явленому обвинувачені за ч. 5 ст. 27 та ч. 1 ст. 205-1 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews