Екс-командиру львівського «Беркута» повідомили про підозру за викрадення зброї

05.05.2023 09:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Для приховування злочинів на Майдані він привласнив помпові рушниці, з яких стріляли беркутівці.

Екс-командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут» у Львівській області Ростиславу Пацеляку оголосили ще одну підозру – за організацію перевищення службових повноважень правоохоронцями та привласнення вогнепальної зброї.

Йдеться про привласнення 10 помпових рушниць «Форт-500 М-1» під час подій Революції Гідності у лютому 2014 року.

Як повідомили в Офісі Генпрокурора, такі дії він вчинив для приховування факту використання 18 лютого 2014 року підлеглими працівниками підрозділу «Беркут» спільно з іншими підрозділами органів внутрішніх справ цієї вогнепальної зброї до учасників акцій протесту на вулицях Інститутській, Шовковичній та Кріпосному провулку в м. Києві. Правоохоронці здійснювали постріли в мітингувальників набоями ударно-травматичної дії та набоями, спорядженими свинцевою картеччю. В результаті цього від отриманих вогнепальних поранень загинуло 3 учасників акцій протесту, 10 – отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, раніше експравоохоронцю було повідомлено про підозру за обставинами організації незаконного перешкоджання акціям протесту 18 лютого 2014 року у центральній частині м. Києва. У цьому кримінальному провадженні 24 квітня 2023 року судом його було взято під варту.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews