Львівщина вперше приймає Чемпіонат України з вітрильного спорту

30.05.2023 15:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині 1 червня стартує Чемпіонат з вітрильного спорту і триватиме упродовж 10 днів.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Чемпіонат відбудеться на найбільший водоймі Львівщини –  «Озеро Сірка», що в селі Залужжя. Змагатимуться близько 70 учасників з різних областей України та різних вікових категоріях.

«Це перший Чемпіонат з вітрильного спорту в історії Львівщини. … Географія учасників широка. Здебільшого, це південні та центральні області України, адже саме там, ще до окупації, була змога якісно тренуватись у цьому виді спорту. Цьогоріч на кілька днів Львівщина стане морським регіоном і ми раді приймати в себе такого року змагання», — розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

Місце проведення обрали за кількома критеріями. По-перше, озеро Сірка є найбільшим на теренах області. По-друге, ландшафт місцевості сприятиме проведенню змагань, оскільки поблизу немає лісів, які можуть стримувати вітер, необхідний для суден.

Витрати на матеріально-технічне забезпечення заходу здійснюються коштами Мінмолодьспорту. Також організаційні витрати взяли на себе партнери заходу, представники бізнесу.

Відомо, що на глядачі зможуть більше дізнатися про яхтинг. Також будуть виступи творчих колективів громад Яворівщини, а також фольклорних гуртів. Офіційна церемонія відкриття стартує 1 червня о 16:00 год. Культурна програма розпочнеться о 16:30 год.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews