Львів'янин убих двох жінок та отримав довічне

01.06.2023 16:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Андрій Сенюк із спільником жорстоко вбили барменку у Солотвино та мешканку Липників.

Львівський апеляційний суд підтвердив вирок засудженому 37-річному львів'янину, який кілька років тому жорстоко вбив із спільником двох жінок. Слідство тривало дев'ять років і в листопаді 2022 колегія суддів Шевченківського суду визнала обох чоловіків винними і засудила їх до довічного ув'язнення. Вбивці з вироком не погодилися і подали апеляцію, яку, зрештою, програли, повідомила прес-служба апеляційного суду у середу, 31 травня. Один із засуджених помер у в'язниці до рішення апеляції.

Як відомо з порталу судової влади, засуджений вбивця Андрій Сенюк – неодноразово засуджений львів'янин. Його спільник Ігор Гелон родом із Липників, теж був засуджений до довічного ув'язнення, але помер, тому справу проти нього закрили.

 

У травні 2014 року Сенюк та Гелон вбили 23-річну дівчину, яка працювала у барі в Солотвино. Після вбивства злочинці понад місяць переховувалися від поліції і в той час жорстоко вбили ще одну жінку, мешканку Липників, що біля Львова. Поліція знайшла і затримала Гелона і Сенюка на Рівненщині.

З матеріалів справи відомо, що навесні 2014 року чоловіки, яким тоді було 21 та 28 років, поїхали на Закарпаття у пошуках роботи. У смт Солотвино вони познайомилися із 23-річною дівчиною, яка тоді працювала барменкою у кафе-барі «Діана».

Чоловіки навідувалися до бару «Діана», аби випити, барменка наливала їм в борг. Коли заборгованість у Гелона і Сенюка сягнула 100 грн, барменка забрала у них телефон і банківську картку з умовою, що поверне їм речі, коли вони погасять заборгованість. Чоловіки повертати 100 грн за алкоголь не хотіли, тому вирішили вбити дівчину і забрати у неї свої речі.

Пізно ввечері 18 травня Гелон та Сенюк прийшли до бару і зайшли через службовий вхід. Всередині вони схопили дівчинку, один вбивць взяв барменку за шию і вдарив ножем в живіт. «Тривалий час завдавав ударів по всьому тілу, усвідомлюючи, що завдає їй сильного, нестерпного болю, особливі мучення. У цей час, інший обвинувачений руками утримував дівчину», – йдеться у вироку суду.

Гелон та Сенюк кинули дівчину на підлогу і пішли забрати із барної стійки свої речі, потім повернулися до неї і добили. «Обвинувачений [Андрій Сенюк] з особливою жорстокістю, наніс ножем удар в ділянку лівої половини обличчя, при цьому залишив ніж у голові, зняв з її руки два персні», – йдеться у вироку.

Після вбивства Гелон та Сенюк втекли з Солотвино і повернулися у Липники на Львівщині. Поки поліція їх розшукувала, вони вчинили ще розбійний напад на приватний будинок.

У червні 2014 року Гелон і Сенюк навідалися до знайомих в гості. Під час застілля виник конфлікт. Бандити до півсмерті побили чоловіка, і залишили, думаючи, що той помер. Співмешканку закололи виделкою та ножицями. Жінка померла Після цього злочинці обікрали будинок, викликали таксі і поїхали здавати пограбовані речі в ломбард до Львова.

Вбивць вдалося затримати 22 червня 2014 року на Рівненщині. Слідство тривало дев'ять років. Психологічна експертиза підтвердила осудність обох вбивць, та виявила і в Сенюка, і в Гелона відхилення, які пов'язані низьким рівнем інтелекту.

У листопаді колегія суддів Шевченківського суду під головуванням Галини Білінської, визнала винним обох чоловіків в умисному вбивстві двох і більше людей, і засудили їх до довічного ув'язнення. Вбивці подали апеляцію, але програли її. Один із них, Ігор Гелон, помер до рішення апеляційного суду.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews