Львівщина попрощалася з дев’ятьма загиблими Героями

20.06.2023 19:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівщина попрощалася з Юрієм Сікиринським, Артемом Яворським, Тарасом Гвоздецьким, Сергієм Ситаром, Степаном Іванівим, Михайлом Лазарєвим, Ігорем Гілем, Ігорем Кривоконем та Романом Мущинкою.

Сьогодні, 20 червня, на Львівщині прощаються із дев’ятьма захисниками.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Юрій Сікиринський

Житель села Солонка Львівського району.

З 2014 року займався волонтерством. З моменту повномасштабного вторгнення вступив до лав Сил національної оборони у 125 бригаду. Був командиром відділення зв‘язку, старший сержант.

Яворський Артем

Житель міста Турка Самбірського району. Був гранатометником, служив у військовій частині А4821. Загинув в районі населеного пункту Богданівка Бахмутського району.

Тарас Гвоздецький

Житель міста Борислав Дрогобицького району. Захиснику було 26 років. Загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. Навчався Тарас у закладі загальної середньої освіти №4, згодом – у Бориславському професійному ліцеї на газозварювальника. У Збройні Сили України був призваний ще у березні минулого року. У нього залишилися мама, тато та чотири сестри.

Сергій Ситар

Житель міста Броди Золочівського району. Навчався в Олеському професійному ліцеї. Був старшим солдатом, став до лав захисників України ще до повномасштабного вторгнення у 2021 році. Загинув 16 червня 2023 року у селі П‘ятихатки Запорізької області, У нього залишилася мама.

Іванів Степан

Житель села Устя Миколаївської громади, призваний на військову службу 25.03.2023. Загинув біля населеного пункту Іванівське Донецької обл.

Михайло Лазарєв

Уродженець міста Коломия Івано-Франківської області. Здобував освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова). 

З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації добровольцем став на захист Батьківщини. Боронив територіальну цілісність та незалежність України у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Сумщині, Харківщині та Донеччині.

У Михайла Лазарєва залишилися мама, брат та син.

Ігор Гіль

Львів’янин. З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації став на захист Батьківщини до складу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. 

У Ігоря Гіля залишилися батьки, дружина, донька, хрещені батьки, племінники та хрещені діти.

Ігор Кривокінь

Уродженець Донецька.

З початком агресії Росії Ігор Кривокінь з родиною був змушений покинути рідне місто та перебратися до міста Павлоград Дніпропетровської області, де працював на місцевому заводі.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 17-ї окремої танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із російськими окупантами на південному та східному напрямках на посаді стрільця-снайпера механізованого батальйону.

У Ігоря Кривоконя залишилися мама та брат.

Роман Мущинка

Народився у селі Жупани на Сколівщині у багатодітній родині.

З 2014 року із сім’єю проживав у селі Йосиповичі Стрийської громади. Брав участь в АТО. У лютому 2022 року знову став на захист України. Загинув при виконанні завдання на Донеччині. У воїна залишилась дружина, син Дмитро та дочка Софія.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews