Зі Львова до Італії на декілька днів: що подивитися у регіоні П'ємонт

Матеріал (18+)

29.04.2024 23:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Регіон П'ємонт, розташований у північно-західній частині Італії, здавна приваблює туристів із різних країн, які хочуть помилуватися красою природи, ознайомитися з цікавими архітектурними пам'ятками та насолодитися кулінарними шедеврами місцевої кухні. У статті ми розповімо, що неодмінно варто подивитися у П'ємонті під час короткої подорожі цією частиною Італії. 

Головна гордість — мальовнича природа

Багато хто вирушає до цього італійського регіону, щоб насолодитися краєвидами Альп, які створюють фон для сільських просторів, розташованих біля підніжжя гір. Для зручності туристів у П'ємонті прокладено безліч пішохідних стежок, а також маршрути для катання на гірських велосипедах. Взимку Альпи залучають любителів різних видів гірськолижного спорту. Особливою популярністю користуються всесвітньо відомі курорти Лимоне-П'ємонте, Бардонеккія та Сестрієре.

Архітектурні пам'ятки регіону

У П'ємонті багато історичних пам'яток, багатьом з яких було надано статус об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До основних з них входять Королівський палац Турина і комплекс із дев'яти релігійних архітектурно-паркових ансамблів на вершинах пагорбів і гір Сакрі-Монті (Священних гір), створених на межі XVI і XVII століть.

Цікаві кулінарні традиції

П'ємонт відомий трюфелями — особливо рідкісними білими сортами Альби, які мають незвичайний горіховий смак з виразними нотками волоського горіха, дозрілого сиру та часнику. Їх додають у різотто, пасту та інші страви, які можна скуштувати у численних ресторанчиках і кафе регіону. До гарячої ситної страви на основі рису або макаронів можна замовити якийсь місцевий алкогольний напій — наприклад, ігристе вино Fiorelli. Взагалі П'ємонт — це батьківщина найкращих виробників італійських вин, тихих та ігристих. Тому під час подорожі регіоном можна включити до програми поїздку на одну з численних виноробень, щоб продегустувати смачні алкогольні напої, відзначені міжнародними нагородами.

Найцікавіші населені пункти регіону

Туристам рекомендується неодмінно відвідати місто Асті, де розташований середньовічний собор у готичному стилі Cattedrale di Asti Santa Maria Assunta. Також до списку обов'язкових місць входить місто Ла Морра, розташоване на вершині пагорба. З нього відкривається неймовірний панорамний вид на виноградники, де збирають сировину для виробництва смачних італійських вин, які можна придбати в маркеті алкогольних штук Маудау. Поєднати прогулянку вузькими мощеними міськими вуличками можна з різноманітними активними розвагами, які пропонуються в навколишніх селищах. Це верхова їзда, польоти на повітряній кулі та параплані, гра в гольф.

 

***

Даний матеріал призначений для осіб віком від 18 років. Редакція не несе відповідальність за перегляд матеріалу особами до 18 років.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews