На Львівщині демонтують аварійний міст: перекриють ділянку дороги державного значення

04.09.2023 18:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У вівторок, 5 вересня з 14:00 години, у зв’язку із ремонтом моста закриють проїзд на ділянці дороги Р-15 у межах населеного пункту Великі Мости.

Тимчасове закриття руху на дорозі Р-15 у Великих Мостах. Розпочинається капітальний ремонт мостового переходу через р. Рата у Великих Мостах на км 137+155 автомобільної дороги державного значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква.

Про це пишуть на сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

Об’їзд ділянки ремонту для легкового транспорту буде можливим вулицею Старомостівською та по ділянці дороги О-140601 Рава-Руська-Гайок. Для вантажного транспорту передбачено маршрут: шляхом О-141604 Червоноград-Перетоки – Т-14-10 Броди-Червоноград – Н-17 Львів-Радехів-Луцьк – Р-84 Бібрка - Кам’янка-Бузька - Жовква - Городок - Миколаїв - Жидачів - Калуш – Бурштин, відповідно до схеми, що додаємо до цього повідомлення.

«Залізобетонну переправу зведено у 1960 році. Довжина споруди становить понад 62 метри. Через значне навантаження на споруду впродовж 63 років почали руйнуватися її основні елементи. На ситуацію також впливає суттєве збільшення трафіку. Згідно з результатами обстеження моста, який проводили у червні 2021 року, міст визнано аварійним. Станом на сьогодні термін безаварійної експлуатації вичерпано. Подальша експлуатація споруди може призвести до її руйнування», - зазначає Олег Береза, керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

Під час ремонту проведуть такі роботи:

  • підготують територію для будівництва та демонтують теперішній міст;
  • влаштують опори;
  • влаштують прогонову будову;
  • влаштують нове асфальтобетонне покриття;
  • проведуть роботи на підходах до мосту;
  • влаштують освітлення мостового переходу;
  • нанесуть дорожню розмітку;
  • встановлять знаки.

Відповідно до проєкту новим мостовим переходом буде здійснюватись рух двома смугами руху, з обох сторін моста влаштують тротуари та освітлення.

Завершити ремонт моста планують наприкінці цієї осені.

Водіям радять заздалегідь планувати свій маршрут та дотримуватися вимог встановлених тимчасових дорожніх знаків.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews