У Львівській облраді з'явилися два нових депутати

31.10.2023 15:15   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ярослав Гасяк та Микола Біляк склали присяги.

Львівська обласна територіально виборча комісія зареєструвала депутатами Львівської обласної ради за списком партії "Європейська солідарність" Ярослава Гасяка та Миколу Біляка.

Ці депутати замінять у сесійній залі своїх однопартійців Григорія Козловського та Миколу Седіла.

Як розповів Суспільному керівник проєктів у сфері виборів місцевого самоврядування Громадянської мережі "Опора" у Львові Тарас Радь, останні два засідання Львівської обласної територіальної виборчої комісії відрізняються від попередніх ефективністю прийняття рішень.

"Тут можна шукати різні причини. Припускаю, що є діалог між обласною радою й обласною адміністрацією, між партіями "Слуга народу" і "ЄС" та між людьми. В сукупності цієї взаємодії є результат", — говорить Тарас Радь.

Попри те, що під час двох поспіль засідань члени ТЦК підтримали спочатку кандидатуру Назарія Островського, а згодом — Ярослава Гасяка та Миколи Біляка, залишилися ще не вирішеним питання визнання обраним депутатів за списком "Європейської Солідарності" Олега Іваша (замість Володимира Квурта), Миколи Фрея (замість Михайла Дзюдзя) та за списком "Голосу" Мирослава Карпінського (замість Іванни Герус).

"Я маю сумнів, що за цих депутатів найближчим часом проголосують. Гасяк та Островський подавали скарги до ЦВК та намагалися відстоювати свої права. Іваш звернувся до суду з позовною заявою, то ж це затягнеться на кілька місяців. Партія "Голос" намагається захистити свого кандидата, Карпінського. А ось Фрей про себе ніяк не нагадує", — каже Тарас Радь.

Він прогнозує, що наступне засідання обласної територіальної виборчої комісії відбудеться за місяць, якщо вищезгадані кандидати до Львівської обласної ради не змусять членів ТЦК зібратися раніше.

Також у складі виборчої комісії сталися зміни. Новим секретарем ради за поданням "Слуги народу" став Юрій Онишко. А також до комісії введено два представники від "Голосу". Останні дві заміни пов'язані зі зміною керівництва обласної партійної організації "Голос" у кінці серпня 2023 року, головою якої знову став Ярослав Рущишин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews