У Львові покосять газони за 3 млн гривень

31.10.2023 19:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Уже підготували перелік локацій, де траву коситимуть першочергово.

У Львові на роботи з підготовки газонів до зими витратять 2 мільйони 831 тисячу гривень. Про це 31 жовтня повідомили у Львівській міській раді.

Районні адміністрації Львова спільно з садівниками й управлінням екології та природних ресурсів Львівської міськради підготували перелік локацій, де підготувати газони до зими, зокрема викосити траву, потрібно першочергово:

  • Галицький район: проспект Свободи – площа Адама Міцкевича, площа Ринок, площа Музейна, вулиця Степана Бандери, проспект В’ячеслава Чорновола, проспект Тараса Шевченка;
  • Франківський район: вулиці Стрийська, Наукова, Кульпарківська, Володимира Великого, Княгині Ольги;
  • Залізничний район: вулиці Городоцька, Виговського, Любінська, Сяйво, Суботівська;
  • Личаківський район: вулиці Богдана Хмельницького, Личаківська, Пасічна, Богданівська та сквери району;
  • Шевченківський район: проспект В’ячеслава Чорновола, вулиці В’ячеслава Липинського, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Миколайчука;
  • Сихівський район: проспекти Червоної Калини та Івана Павла II, вулиці Луганська, Зелена, Стрийська.

Згодом комунальники перейдуть і на інші локації.

Окрім того, у міськраді зазначають, що понад два місяці на більшості ділянок міста комунальники не косили газони. У повідомленні йдеться, що таким чином зекономили понад 6 мільйонів гривень. Проте фахівці управління екології та природних ресурсів Львівської міськради рекомендують скосити траву, щоб якісно підготувати ділянки до зими.

Усе, щоб навесні газони мали якісний покрив та ранньоквітучі рослини”, - зазначають у місьраді. Ідеальна висота трави перед випаданням снігу має становити 5-7 см.

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради кажуть, зменшення покосів газонів у місті цьогоріч запровадили вперше. Проте водночас наголошують, що повне припинення викошування погіршує якість газонів, а на їх відновлення будуть потрібні значні фінансові та трудові витрати.

Влітку доречно на окремих газонах залишати високу траву, адже там формується різнотрав’я, яке підтримує екосистему: затримує дощову воду, покращує якість грунту, зменшує температуру повітря та сприяє комахам-запилювачам. Проте на зиму потрібно викосити траву та забрати її з газонів, щоб навесні мати доглянуті ділянки. Якщо не підготувати газони до зими зараз, трава виляже, запріє і через неї не зможуть прорости ранньоквітучі рослини, а сам газон втратить свій естетичний вигляд”, - пояснила керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Галина Микітчак.  

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews