Заступника директора Львівського цирку засудили за незаконні премії

09.11.2023 19:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Галицькому районному суді Львова винесли вирок заступнику директора ДП “Львівський державний цирк” через зловживання службовим становищем і розтрату грошей.

Чоловіка засудили на 4 роки. Вирок був оприлюднений 8 листопада, повідомляє Lviv.media.

З матеріалів справи відомо, що заступник директора цирку преміював працівників, хоча не мав таких повноважень.

“Зловживаючи своїм службовим становищем на користь третіх осіб, діючи умисно, усвідомлюючи відсутність у нього повноважень, шляхом службового підроблення наказу директора ДП «Про преміювання», який став підставою для нарахування та виплати непередбаченої законодавством та вказаним положенням премії працівнику даного підприємства у сумі 8 928 грн”, — йдеться у судовому рішенні.

Це повторювалося кілька разів. У 2017 році Голяк виписав премій на майже 19 тис. грн, у 2018 — на 56 тис., у 2019 — на понад 132 тис. грн.

Обвинувачений  свою вину на суді визнав. Пояснив, що працює заступником директора цирку понад 10 років. За словами обвинуваченого, за час роботи він підписував багато наказів щодо матеріального заохочення працівників цирку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews