Садовий зробить каналізацію для звіряток

02.12.2023 21:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

1 грудня у Львівській ОВА відбулося сьоме засідання робочої групи, яка контролює належне використання бюджетних коштів на Львівщині.

Під час засідання заслухали представників 6 громад щодо 7 закупівель: Львівської (2 закупівлі), Давидівської, Пустомитівської, Трускавецької, Сколівської, Славської.

За результатами засідання робоча група рекомендує Львівській міській раді на найближчому засіданні сесії переглянути доцільність виділення коштів на каналізування «Домівки врятованих тварин» у ландшафтному регіональному парку «Знесіння» відповідно до розпорядження голови ЛОВА Максима Козицького про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів, - пише Бомок.

У листопаді 2023 року ландшафтний регіональний парк «Знесіння» оголосив тендер на 8,5 млн грн на облаштування системи водопостачання та водовідведення на території інформаційно-освітнього центру РЛП «Знесіння». На думку робочої групи ЛОВА, каналізування притулку для тварин в умовах воєнного часу є недоцільним.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, який був на засіданні, пояснив, що в зоовідділі парку – в «Домівці врятованих тварин» – живуть понад 800 врятованих з усієї України тварин, що потребують належного утримання. Зокрема, відсутність каналізації може впливати на епідеміологічну ситуацію в «Домівці».

Цьогоріч на першочергові роботи з каналізування, за словами Андрія Москаленко, планують витратити 2 млн грн, що є в міському бюджеті. Подальші роботи наступного року планують виконувати за наявності коштів, а також за допомогою благодійників.

Таке пояснення Андрія Москаленка не влаштувало робочу групу і перший заступник голови ЛОВА Андрій Годик запропонував, аби цю заплановану закупівлю ще раз переглянула сесія ЛМР.

Також робоча група доручила Західному офісу Державної аудиторської служби України та правоохоронним органам здійснити контроль у межах своєї компетенції частини закупівель, розглянутих 1 грудня.

Повний запис засідання можна переглянути за посиланням. Про результати першого засідання робочої групи читайте тут, другого – тут, третього – тут, четвертого – за посиланнямп’ятого  і шостого.

Наступне засідання запланували на п’ятницю, 8 грудня.

Якщо ви виявили некритичні та непріоритетні, на вашу думку, закупівлі, інформуйте Львівську ОВА: prozorist2023@gmail.com. Їх розглянуть під час одного з наступних засідань.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА №932/0/5-23ВА від 05.10.2023 «Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області в умовах воєнного стану», голови сільських селищних, міських рад територіальних громад зобов’язані переглянути відповідні бюджети на 2023 рік і забезпечити економне та раціональне використання коштів місцевих бюджетів в умовах воєнного стану.

 

Робочу групу, яка контролює належне використання бюджетних коштів у нашій області, створили з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews