Росіяни вдарили по Хмельниччині ракетою Х-47 «Кинжал» - Ігнат

14.12.2023 16:32   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вдень 14 грудня російські окупанти завдали удару по Хмельниччині ракетою Х-47 «Кинжал».

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи наслідки денної атаки росіян.

«Телеграм-канал сповістив про тривогу, карта вся червона, всі знають, що це відбувається зліт МіГа або виліт його на пускові рубежі. Відбувся пуск ракет, і ракети попрямували до Хмельницької області, в напрямку Старокостянтинова. Оголошено тривогу о 14.09 приблизно, і фактично за 10 хвилин від оголошення повітряної тривоги уже був приліт на Хмельниччині. Треба розуміти, що часу було дуже мало», - повідомив Ігнат, додавши, що ворог завдав удар ракетою Х-47 «Кинжал».

Він наголосив, що вночі ворог хотів завдати удару по столиці о 3-4 ранку, однак усі цілі були знищені.

Також Ігнат відзначив, що для ворога столиця залишається найбільш ласою ціллю.

«В Києві таких об’єктів, які ласі для ворога, дуже багато, і ми маємо розуміти, що тактика ворога дуже проста – уразити якомога більше об’єктів, які він хоче знищити. 75 дронів напередодні теж по Києву пішло. Ви ж розумієте, що це величезна кількість, яку треба вражати», - зазначив Ігнат.

Відповідаючи на питання, чому ворог так інтенсивно почав застосовувати балістику, він відзначив, що нічого дивного чи несподіваного в цьому немає.

«Згадайте травень, згадайте червень 2023 року, коли була велика кількість «Кинжалів» запущена і по столиці в тому числі - й "Іскандерів", і крилатих ракет Х-101, а також дронів. В принципі нічого нового тут немає. Столиця завжди була під ударом ворога, і дуже багато засобів летіло саме на столицю. Саме тому столицю треба серйозно захищати», - відзначив Ігнат.

Речник також повідомив, що наразі немає достеменної інформації про поставки Росії ракет з Ірану.

«Немає такої інформації, що Іран поставив Росії ракети, що вони їх застосовують тощо. Тому поки що ці версії основні – те, що в них є на озброєнні, те вони і застосовують», - повідомив речник.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews