За гроші «зливали» службову інформацію: на Львівщині затримали двох прикордонниць

16.01.2024 13:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Підозрювані працювали у різних структурних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою.

Працівники Державного бюро розслідувань викрили двох жінок із Львівщини. За даними ДБР, вони продавали інформацію з державної бази даних контролю осіб, які перетинають державний кордон.

"Жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомими, однак діяли за схожою схемою. До них через знайомих зверталися посередники з пропозицією за гроші перевіряти у базі даних інформацію щодо чоловіків призовного віку, які планували їхати за кордон", — йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, правоохоронниці копіювали з бази даних інформацію про наявність заборон для виїзду за кордон, зокрема щодо того, чи не розшукує особу військкомат. Така інформація коштувала 150 доларів США, частину грошей отримував посередник. Дані надсилали в месенджерах.

За такою схемою одна жінка продала дані щодо двох осіб, інша – щодо шести. Наприкінці жовтня минулого року правоохоронці затримали двох посередників, які передавали їм запити.

Посередникам повідомили про підозру в несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом. Санкція статті – до 5 років позбавлення волі. Розслідування щодо них завершили, обвинувальний акт направили до суду.

Двом жінкам повідомили про підозру в несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, а одній з них — також підозру в несанкціонованому копіюванні інформації, що призвело до її витоку, вчиненому повторно. Санкція статей — позбавлення волі на термін до 6 років.

Наразі правоохоронці подали клопотання про обрання їм запобіжних заходів і відсторонення від займаних посад.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews