У Львові планують збудувати хірургічний корпус центру Незламні у співпраці з Японією

17.02.2024 19:17   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові у співпраці з Японією планують збудувати хірургічний корпус реабілітаційного центру "Незламні" на 25 тисяч метрів. Корпус лікарні проєктує японський архітектор, лауреат Прітцкерівської премії Шігеру Бан.

Як повідомив міський голова Андрій Садовий, проєкт реалізують за сприяння Кобе — японського міста-партнера Львова, пише Суспільне.

"Велика проблема, яка в нас є — це недостатня кількість місць, тому власне відомий японський архітектор Шігеру Бан — це є зірка архітектури — зараз проєктує хірургічний корпус на 25 000 метрів. Це як нове серце нашого львівського шпиталю. Власне зараз є процес проєктування, а далі приступаємо до роботи. Маємо амбітну мету — вже в цьому році закласти фундамент будівництва цього госпіталю. Японський уряд нас підтримує, український теж", — каже мер Львова.

За словами Андрія Садового, новий корпус забезпечать якісним японським обладнанням.

"Це важливо для України, тому що, розумієте, Японія — це "high level". Тим більше, що ми плануємо, щоб в цьому хірургічному корпусі було японське обладнання, а це — якість. Так як частинка Японії буде у нас в Україні, у Львові, ми хочемо цей корпус присвятити японському народові. Це було би знаково", — додав міський голова Львова.

Що відомо про новий хірургічний корпус Національного реабілітаційного центру "Незламні"?
У червні 2023 року японський архітектор Шігеру Бан перебував з візитом у Львові. На прохання міського голови Львова він погодився допомогти у проєктуванні корпусу лікарні.

За попереднім проєктом передбачено, що центр матиме вісім поверхів – два під землею та шість наземних. Основна конструкція – з бетонними ядрами, а всередині будуть дерев’яні конструкції без металевих з’єднань.

Шігеру Бан — один із сучасних архітекторів. Він створює тимчасові прихистки для людей, які втратили свої домівки, з нетрадиційних матеріалів, таких як папір, бамбук, тканина. Шігеру Бан — лауреат Прітцкерівської премії.

Допомогу Україні Шігеру Бан запропонував в березні 2022 року. Він разом з волонтерами допомагав створювати тимчасове житло для українських переселенців в Україні, Польщі, Словаччині та Франції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews