Як минув перший тиждень роботи рекрутингового центру української армії у Львові

20.02.2024 18:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Станом на сьогодні, 19 лютого, працівники Центру рекрутингу української армії у Львові опрацьовують 48 заповнених анкет. За словами директорки департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентини Бартошик, 13 людей вже сконтактували з військовими частинами, які розмістили вакансії.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними міської ради, службою у війську переважно цікавляться чоловіки. 10% від тих, хто звертається до рекрутингового центру — жінки. Серед посад із найбільшим попитом — оператори БПЛА, бухгалтери, діловоди, також є кілька запитів щодо посад капеланів.

"Перші результати роботи пілотного проєкту у Львові продемонстрували, що у нас є значна кількість охочих доєднатися до Збройних Сил через центр рекрутингу. Такі центри будуть надалі відкриватися й в інших регіонах країни. Наше завдання – створити максимально ефективну систему, за якої громадяни України, що хочуть служити у війську, змогли прогнозовано потрапити на обрані посади, де їхній цивільний досвід буде максимально корисним армії", – каже заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

12 лютого у Львові запрацював перший в Україні центр рекрутингу української армії. Тут можна дізнатися інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати професію у війську. Центр працює на вулиці Костя Левицького, 67.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews