Справа коригувальника ударів по Яворівському полігону: у захисту з'явилися нові докази

23.02.2024 09:48   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

22 лютого у Галицькому районному суді відбулось чергове засідання у справі підозрюваного у коригуванні вогню по Яворівському полігону Олександра Косторного. Під час цього судового засідання сторона захисту долучила до справи нові докази.

Про це повідомили кореспондентка Суспільного.

Олександра Косторного підозрюють у надсиланні карти-схеми військового містечка російським спецслужбам напередодні обстрілу Яворівського полігону. Судове засідання розпочалось з того, що адвокат запропонував долучити до справи нові докази. А саме, мисливсько-рибальський квиток. Косторний раніше пояснював, що він надіслав товаришу схему угіддя, де він збирає гриби.

Після цього захисник подав клопотання та затребував надати оригінали документів, копії яких є долучені до справи. Йдеться зокрема про копію паспорта громадянина РФ, з яким, ймовірно, спілкувався Косторний.

Суддя відхилив клопотання, аргументувавши це тим, що у кримінально-процесуальному кодексі України немає статті, яка б зобов’язувала прокурора долучати оригінали доказів до справи. Тоді сторона захисту заявила про недопустимість використання цих доказів.

Суддя оголосив перерву у розгляді справи до 13 березня.

Російські війська вранці 13 березня 2022 року завдали авіаударів по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині.

За даними СБУ, тоді загинули понад 50 військовослужбовців та ще 150 військових отримали поранення.

У червні 2022 року затримали колишнього працівника КГБ Олександра Косторного за підозрою у коригуванні ракетних ударів по полігону.

Справа Олександра Косторного

Експрацівника КДБ підозрюють у держзраді та передаванні даних російським спецслужбам. За даними слідства, зібрана інформація допомогла військам РФ коригувати вогонь по Яворівському полігону в березні 2022 року.

Олександр Косторний винним себе не вважає. Він стверджує, що насправді надсилав товаришу схему території, де він збирає гриби.

У вересні 2023 року в Косторного з'явився новий адвокат Юрій Палєй. Захисник обвинуваченого у держзраді закликав зробити засідання закритими та виступив проти присутності журналістів, проте суд відхилив клопотання.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews