Олександр Маркович: «Ми б не допустили здачі Західної України, як це сталося з Херсоном»

06.03.2024 16:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Громадський діяч та волонтер з Хмельницького Олександр Маркович нещодавно опублікував у соцмережах цікавий допис. В ньому - історія про те, як зусиллями простих людей готувалася справжня спецоперація з припинення ворожої діяльності на території Західної України.

Це сталося на початку війни, коли зненацька всій країні стало відомо, що місто Херсон та низка інших населених пунктів Таврії та Приазов'я майже без бою відійшли під оруду ворога.

«Як це могло статися?», запитували себе тисячі українців. А відповідь знали лиш одиниці.

«Так склалося, що серед цих поінформованих був і я, - розповідає Олександр Маркович. - Перед війною, окрім громадської та волонтерської роботи, я провадив ще діяльність в мережевому бізнесі. Особисто знав сотні професійних та активних людей, які вміли швидко згуртуватися навкруг важливого проєкту. Тоді цим проєктом став захист наших регіонів від ворожого диверсанта».

Ініціатива була суто регіональною: «Доповідати про неї наверх, у Київ, було дуже небезпечно - тодішній керівник СБУ Іван Баканов, на моє чітке переконання, був напряму задіяний у схемі передачі українських територій окупантам. А тому всю відповідальність за ризик взяли на себе лише два хмельницькі спецслужбовці у повній секретності. До керівної роботи над проєктом залучили лише мене».

Задум був наступним: якщо лінія фронту досягне Вінницької області, мешканці усіх західних міст та сіл України ДЕМОКРАТИЧНИМ і ЗАКОННИМ шляхом вирішують подальшу долю Західної України. Саме як української території.

«Задля цієї мети планувалася серйозна робота з усунення агентів російської розвідки, створення активних громадських осередків, проведення масових акцій, спрямованих на максимальне посилення підтримки міжнародних інституцій», - перераховує Маркович, який вкладав власні кошти в організацію цієї роботи.

Активом нових осередків і мали стати колеги Олександра по підприємництву - моментально згуртувавши навкруг себе людей. Кожен - в своєму населеному пункті.

«А потім ми дізналися хороші новини - українське військо почало тіснити ворога на схід. І скоро був звільнений Херсон, а також багато сіл і міст, «злитих» зрадниками. І необхідність в реалізації нашої програми зникла, - каже Олександр. - Та наші наробки зі створення дієвої масової громадської інінціативи можуть тепер бути корисними й на інших напрямках великої війни за незалежність України».

І це - лише одне з багатьох свідчень реальної роботи Олександра Марковича задля рідної країни, її незалежності та достойного майбутнього.

В доробку активіста - ще багато корисних суспільству проєктів.

«А поділитися сьогодні саме цим спогадом я вирішив не випадково, - зауважує Маркович. - Сьогодні, за керівництва досвічених професіоналів Служби безпеки України, загрози знов отримати зраду з боку високопоставлених спецслужбовців немає. Спеціалісти СБУ під керівництвом Василя Малюка розробляють блискучі операції в тилу ворога, ведуть успішну інформаційну та правоохоронну діяльність».

А особисто поспілкуватися з Олександром можна в спеціальному чаті за інтернет-адресою: https://t.me/vubory_Ukraine


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews