Львівська міськрада повернула Європейському банку реконструкції понад 107 млн грн

09.04.2024 12:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про перерахування Європейському банку реконструкції та розвитку коштів для погашення кредиту.

Йдеться про 107 млн 600 тис грн, повідомляє Lviv.media.

У 2022 році Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав Львову кредит на 25 млн євро, які міськрада зобов’язалася погасити коштом бюджету Львівської міської територіальної громади. Кредит надали на 4,5 роки, тобто до 2026 року. Згідно з розпорядженням Андрія Садового у міськраді виділили перший транш на погашення цього кредиту.

“Департаменту фінансової політики перерахувати Європейському банку реконструкції та розвитку кошти в сумі 107 600 000 грн на повернення основної суми кредиту”, — йдеться у розпорядженні.

Позику, яку Львів отримав від ЄБРР скерували на підтримку ліквідності основних комунальних підприємств у час війни. Йдеться про такі міські підприємства: “Львівелектротранс”, “Львівавтодор”, “Львівводоканал”, “Львівтеплоенерго” та “Зелене місто”. Позичені кошти мали компенсувати тимчасову втрату доходів і додаткові витрати, пов’язані з війною, що мало дозволити цим підприємствам продовжувати надання важливих для міста послуг.

Депутати Львівської міськради затвердили кредитну угоду у грудні 2022 року. Згідно з її умовами, повернення кредиту має відбуватись шістьма рівними піврічними платежами, починаючи з квітня 2024 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews