Основні критерії вибору плитоноски

12.04.2024 00:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Під час вибору бронежилета більшість із нас звертають увагу на клас захисту бронеплити, її матеріал, а також площу пластини. Водночас досить мало уваги приділяється чохлу для бронезахисту. Це не зовсім правильно, адже купити плитоноску високої якості означає забезпечити себе функціональним предметом, який призначений не тільки для розміщення бронепластин, але й балістичного захисту та допоміжних аксесуарів. Про правила вибору такого спорядження розповімо далі.

Як вибрати плитоноску?

Варто зазначити, що попри назву, плитоноску необхідно розглядати як щось більше, ніж просто чохол для броні. Оскільки вона також є основою для кріплення іншої амуніції. Звідси випливають особливі вимоги до таких виробів:

  • продумана конструкція;
  • відмінна якість матеріалів;
  • зручні лямки та система кріплень;
  • наявність функції швидкого скидання.

Якісна плитоноска має комплектуватися великою кількістю кишень та відсіків, які забезпечують швидкий доступ до різного спорядження. Також важливо звертати увагу на наявність застібок та утяжок, завдяки яким ви зможете підігнати розмір виробу. Матеріал плитоноски має бути міцним, легким та практичним.

Що стосується системи кріплень, радимо надавати перевагу виробам із MOLLE. Це універсальна система з надійних липучок, які призначені для швидкої фіксації та зняття різних предметів. Система швидкого скидання, як і евакуаційна петля, стануть додатковим захистом бійця, наприклад, під час евакуації з поля бою.

Найкращий матеріал для плитоносок

Оптимальним матеріалом для виготовлення плитоноски вважається Cordura. Це нейлонове полотно, ретельно оброблене для захисту від зовнішніх чинників. Його міцність забезпечується особливостями конструкції, яка передбачає закручування ниток у джгути для подальшого плетіння тканини. Такий матеріал славиться своєю практичністю, захистом від високих температур, щільністю на розрив та повітропроникністю.

Усі необхідні захисні вироби та іншу амуніцію ви зможете знайти на сайті українського виробника військового спорядження Ukrarmor.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews