Священник з волонтерами на Львівщині збирає дрони

21.04.2024 22:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині священник Михайло Греділь, який також очолює громадську організацію «Апостольська чота», спільно з волонтерами збирає дрони для військовослужбовців. За порадами з інтернету вони вже зібрали понад 100 безпілотників. Зараз волонтери готують для відправки на фронт чергові 30 дронів. Про це в неділю, 21 квітня, повідомило «Суспільне».

Як сказано в матеріалі, священник разом з волонтерами особисто доправляє допомогу військовим на передову. Він розповів, що навчився складати дрони за допомогою відео з інтернету.

«Ідея в нас виникла, коли ми поверталися якийсь раз з нашої поїздки з фронту і з хлопцями говорили, що є велика потреба в дронах і потрібно знаходити, де їх купляти. І тоді запропонували, а давайте попробуємо самі зібрати, там нічого такого складного немає, можна навчитися», — каже голова ГО «Апостольська чота» Михайло Греділь.

Як розповів волонтер Андрій Шийовець, після численних спроб та помилок перший їхній дрон нарешті полетів. Тепер їх роблять масово.

«Я закінчував спеціальність "Програмування", то трошки щось розумію, але ж, розумієте, що дрони ніхто раніше не робив, то було непотрібно. Але зараз такий час, що хлопцям потрібні дрони і техніка потрібна, то стараємось щось робити. Тут маєте плати, відеоплати, камери, бувають камери ще з нічним баченням, але вони дорожчі, але як отець говорив, якщо потрібно — під замовлення. А так стараємось зробити такі, щоб добре прилетіли по москалях», — каже волонтер.

Священник з волонтерами вже склали понад сотню дронів та доправили їх на фронт. Комплектуючі купують за благодійні гроші. Вартість одного дрона становить орієнтовно 12 тисяч гривень. За словами священника, чимало дронів, які вони зробили, вразили російську техніку.

Священник і волонтери не лише складають нові дрони, але ремонтують зламані, зокрема і так звані трофейні. «Коли ми приїжджаємо до наших хлопців, вони нам віддають їх трофейні, десь в сітку замотався, десь вони його збили РЕБом і він впав, але ми їх не використовуємо як трофейні, а справляємо. І ми повертаємо його бумерангом до ворога, який запускав по наших військових власне. Щоб трохи вселити в нього наш український дух», — сказав голова «Апостольської чоти».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews