«Документ» відновив видачу готових паспортів за кордоном

07.05.2024 00:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Закордонні підрозділи ДП "Документ" у тестовому режимі відновили видачу готових документів, яка припинялась з технічних причин.

Про це повідомила пресслужба ДП "Документ", пише "Суспільне".

Зазначається, що для запобігання і недопущення перевантаженості системи та повторних технічних збоїв, видача буде відбуватися в першу чергу соціально вразливим категоріям громадян та після повторного отримання SMS повідомлення про готовність паспортів для видачі.

Громадянам необхідно мати:

SMS про готовність паспорта (отриманих після 25 квітня),
пред’явити документ, що посвідчує особу заявника (в т. ч. е-паспорт у додатку "Дія"),
пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

23 квітня українські консульства повідомляли про тимчасове призупинення консульських дій щодо громадян України призовного віку. Зокрема, про призупинення прийому громадян призовного віку

Суспільному повідомили в українському консульстві у Польщі. Крім того, в "Паспортному сервісі" повідомляли, що через технічні причини призупинено видачу готових документів у закордонних підрозділах ДП Документ.

Станом на вечір 24 квітня, як передає "Радіо Свобода", у "Паспортному сервісі" у Варшаві документи подати можна: охочих заводять через чорний хід, адже основний вхід зачинений.

Водночас готові паспорти люди отримати так і не можуть та планують писати скарги на електронну пошту ДП "Документ".

У ДП "Документ" уточнили, що оформлення здійснюється у звичайному режимі, а видача документів технічно ще не доступна: процес налагоджується.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews