Підрядник зі Львівщини розтратив 2,8 мільйона гривень, які були спрямовані на ремонт буковинських доріг

17.06.2024 19:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Слідчі поліції Чернівецької області повідомили про підозру жителю Львівщини у службовій недбалості, яка призвела до розтрати понад 2,8 мільйона гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє головне управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Інженер з технічного нагляду не здійснив належного контролю та не перевірив фактичні обсяги виконаних підрядником робіт з ремонту частини дороги після повені 2020 року у Дністровському районі. Відтак злочинна недбалість посадовця призвела до завищення підрядником вартості та кількості виконаних робіт, та як наслідок – до спричинення матеріальної шкоди державі. За такі дії фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Чернівецька поліція задокументувала, що 44-річний житель Львівської області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що фігурант, інженер з технічного нагляду, не сумлінно і не належно виконав службові обов’язки, відтак – підрядник незаконно заволодів бюджетними коштами у сумі понад 2,8 млн грн.

Чоловіку вчинив кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews