Львівська міськрада відсудила землю під неіснуючою автомийкою на Сихові

23.07.2024 12:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Господарський суд Львівської області зобовʼязав ПП «Інтра-Львів» звільнити комунальну ділянку на просп. Червоної Калини, 44 та скасував право власності на неіснуючу автомийку. Будівлю приватизували через суд, однак автомийки за цією адресою не існує, пише zahid.net.

Йдеться про земельну ділянку на просп. Червоної Калини, 44, де зареєстрована автомийка загальною площею 141,4 м2. Ділянка перебуває в комунальній власності, однак не має сформованого кадастрового номера. У 2012 році ТзОВ «Інвестиційні ділові системи» через суд зареєструвало на будівлю автомийки право власності, хоча пізніше це рішення скасував апеляційний суд. Після перепродажу у 2013 році будівля перейшла у власність ПП «Інтра-Львів».

У 2023 році співробітники міської ради виявили, що на комунальній ділянці будівлі автомийки не виявили, натомість виявили, що на території орієнтовною площею 1,5 га розташований 9-поверховий багатоквартирний житловий будинок та три кіоски, що входять до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у Львові. При цьому, міськрада не видавала дозволів ані на забудову цієї території, ані на користування комунальною землею.

Враховуючи матеріали справи, суддя Оксана Стороженко позов міської ради задовольнила та постановила скасувати право власності на будівлю автомийки на просп. Червоної Калини, 44 за ПП «Інтра-Львів». Це рішення можна оскаржити в апеляції.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП «Інтра-Львів» зареєстроване у 2008 році на вул. Кавалерідзе, 9а. Директором компанії вказаний львівʼянин Роман Глистюк.

Як вказано у вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі у липні 2024 року, мешканець Борислава Роман Г. у листопаді 2023 року пройшов медогляд військово-лікарської комісії (ВЛК) – його визнали обмежено придатним до військової служби. У березні 2024 року Роману Г. намагались вручити повістку до ТЦК, але він відмовився під підпис відмовився від неї і у вказаний день не прийшов до військкомату.

Щодо мешканця Борислава порушили кримінальну справу через ухилення від мобілізації. У суді Роман Г. підтвердив обставини неявку до ТЦК та заявив, що відмовився від повістку та не прийшов у військкомат через незадовільних стан здоров’я.

Справу розглянув суддя Орест Крамар, який дослідив усі матеріали та аргументи у цій справі, визнавши обвинуваченого винним в ухиленні від призову під час мобілізації. Роману Г. призначили покарання – 3 роки тюрми. Вирок ще можна оскаржити.



 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews