На Львівщині за тиждень діагностували понад 1100 випадків коронавірусу

11.08.2024 08:16   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З понеділка, 5 серпня, на Львівщині за медичною допомогою звернулися 6502 людини з ознаками застуди. З них у 1146 людей діагностували коронавірус. COVID-19 підтвердили у 88 дітей та 230 людей літнього віку.

Про це повідомила на Facebook-сторінці керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, з понад 1100 хворих госпіталізації потребували 154 людини. З них 41 — пацієнти старше 65 років та 41 дитина.

"Найбільше серед госпіталізованих є мешканців Львівського району — 107 (з них 91 — місто Львів), Дрогобицького — 16 та Яворівського — 13. Два випадки захворювання на коронавірус серед людей старше 65 років завершились летально", — каже Наталія Іванченко-Тімко.

Загалом найбільше хворих на коронавірус є серед львів'ян — 711 випадків, у Золочівському районі — 86 та Червоноградському — 80.

Як повідомила завідувачка Центру терапії лікарні святого Пантелеймона Галина Димид, найчастіше у пацієнтів, у яких діагностують коронавірус, спостерігають такі симптоми:

"Пацієнти відмічають підвищення температури тіла, при тому що гарячка триває більше ніж три дні і важко збивається. Інколи це субфебрильні гарячки, інколи це гарячка більш ніж 38 градусів. Це кашель сухий, може бути досить таки помірний, буває, що частіший. Завжди виражена втома, загальна слабкість, відчуття сонливості. Все рідше трапляється втрата нюху і смаку, хоча періодично пацієнти відмічають ці скарги", — каже Галина Димид.

Найважчий перебіг захворювання — у пацієнтів старшого віку. Особливо у тих, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема – астму.

Щоб вберегтись від інфікування коронавірусом, терапевтка рекомендує уникати скупчення людей, регулярно мити руки та користуватись антисептиками, а головне — вакцинуватися раз на рік.

Тих, хто все ж захворів на COVID-19, медикиня закликає самоізолюватись, обов’язково повідомити свого сімейного лікаря, тримати з ним зв’язок та виконувати всі рекомендації. А при погіршенні самопочуття: появі важкості в грудях, задишці, високій температурі, що не збивається – необхідно невідкладно звернутися за швидкою медичною допомогою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews