Ухилянт заплатив львів'янину 19 тисяч євро, аби втекти за кордон

13.08.2024 13:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
На Львівщині СБУ затримала чергового організатора незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.
 
Про це повідомляє пресслужба СБУ.
 
Служба безпеки ліквідувала ще одну схему ухилення від мобілізації: організатора затримано «на гарячому».
Мова йде про 51-річного комерсанта з Львівщини, який забезпечував реалізацію маршрутів «нелегальних трафіків» для громадян призовного віку.
 
Підозрюваний організував незаконне переправлення для потенційного призовника поза межами встановлених пунктів пропуску. Після чого втікач мав змогу безперешкодно покинути територію України. Вартість таких «послуг» зловмисник оцінив у 19 тисяч Євро з особи.
 
Правоохоронці затримали його «на гарячому» після отримання всією суми неправомірної вигоди.
 
Під час обшуків правоорохонці вилучили чорнові записи з доказами протиправної діяльності. А також грошові кошти в сумі 3600 доларів США походження яких встановлюється.
 
 
Затриманому вже повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.
 
Також йому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших можливих учасників злочинної схеми.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews