На Львівщині селищний голова систематично виписував собі премії. Суд виніс вирок

14.08.2024 13:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Голову Красненської селищної ради оштрафували за статтею про конфлікт інтересів, адже він виписував премії самому собі. Найбільша премія, яку виписував собі Роман Фурда, була цього року і становить 12,8 тис. грн, з яких виплачено 10,3 тис. грн.

Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у Єдиному судовому реєстрі, пише LVIV.media.

У постанові не вказано імені селищного голови, однак на сайті судової влади України зазначено, що порушник — Роман Фурда. На сайті ж Красненської селищної ради він представлений як чинний голова.

Роман Фурда регулярно виписував собі премії від 24 серпня 2023 року по 26 березня 2024 року. Найменша сума премії становила 5 тис. грн. Тоді голова преміював себе згідно з розпорядженням “Про преміювання працівників з нагоди Великодніх свят”, яке він сам підписав. “Оскільки рішенням Красненської селищної ради № 894 від 08.12.2022 року селищному голові у 2023 році встановлено щомісячну премію відповідно до особистого вкладу у загальні результати роботи, а також до державних і професійних свят та ювілейних дат в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати, тобто вчинив адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією,” — йдеться в документі.

Найвища ж премія була згідно з розпорядженням селищного голови “Про преміювання працівників”. Тоді Роман Бурда нарахував собі 12,8 тис. грн, з яких виплатили 10,3 тис. грн. Таким чином голова порушив дві статті, а саме “не повідомив у встановленому законом випадку та порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів” та “прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, а саме: підписав розпорядження …”.

За порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів суддя Ганна Шендрікова призначила Роману Фурді штраф розміром 3400 грн. Крім того, порушник сплатить судовий збір — 606 грн. На постанову ще можна подати апеляцію протягом десяти днів з дня проголошення.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, як голова Красненської селищної ради Роман Фурда декларується з 2021 року. Раніше він був на посаді заступника голови Буської райради. Як вказано на сайті селищної ради, 44-річний селищний голова Красного є членом політичної партії “Самопоміч” та проживає у тому ж селищі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews