У Львові внаслідок ракетної атаки знищено понад 20 квартир, пошкоджено 188 будівель

05.09.2024 15:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

З резервного фонду обласного бюджету уже профінаснували 30 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків учорашньої комбінованої атаки по Львову. Також за даними ОВА, постраждали два медзаклади, три школи, дитсадок, художній ліцей та два центри творчості.

Про це повідомив у фейсбуку голова Львівської ОВА Максим Козицький, інформує Цензор.НЕТ.

Як зазначається, ці кошти, разом із фінансовим ресурсом, який виділили з міського бюджету, скерують на першочергові аварійно-відновлювальні роботи (заміна вікон, дверей, ремонт дахів), а також на компенсацію за проживання в готелях і оренду житла для людей, чиї помешкання пошкоджені чи зруйновані.

"За останніми підрахунками, через вчорашню атаку окупантів, близько 200 сімей у Львові потребують ремонту житла або й взагалі - нових домівок. Більшість з них тимчасово поселилися в родичів чи друзів, близько двох десятків людей звернулися по допомогу з відселенням. Їм запропонували пожити у модульному містечку або в одному з 20 готелів міста, які зголосилися прийняти постраждалих. Проживання - безкоштовне", - уточнив Козицький.

Ушкоджень різного ступеня зазнали 188 багатоквартирних та приватних будинків у Львові.

Суттєво пошкоджені 20 багатоквартирних будинків.

"Щонайменше два десятки квартир повністю знищені", - додає він.

Також за даними ОВА, постраждали два медзаклади, три школи, дитсадок, художній ліцей та два центри творчості.

Серед будинків, які понищило, є 19 пам’яток архітектури. 

"Усі ці руйнування – наслідки атаки трьома "шахедами", двома ракетами типу "Х-101" та двома "Кинджалами", - резюмує очільник регіону. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews