Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

Міноборони ввело в експлуатацію перший підземний стабілізаційний пункт для поранених військових

05.09.2024 17:06   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

Міністерство оборони ввело в експлуатацію перший підземний госпіталь для надання первинної медичної допомоги і стабілізації стану воїнів Збройних сил України після поранення. У шпиталі щодоби зможуть надавати допомогу понад 100 пораненим.

Про це повідомила пресслужба МОУ.

Цей шпиталь – частина великого проєкту, який реалізує Міністерство оборони разом із Медичними силами “Схід”. У його рамках планують побудувати понад двадцять таких підземних пунктів для стабілізації поранених.

Шпиталь побудований на основі шести міцних сталевих бункерів, кожен з яких має довжину 7,6 метра та діаметр 2,5 метра. Тут є системи вентиляції, водопостачання, водовідведення та альтернативні джерела живлення. Перший такий стабілізаційний пункт розташований поблизу лінії фронту та призначений для надання медичної допомоги українським захисникам у максимально безпечних умовах.

null

Для додаткової безпеки шпиталь оснащений системами радіоелектронної боротьби. Підземний шпиталь складається з:

  • двох операційних блоків;
  • двох реанімаційних блоків;
  • робочого приміщення;
  • модуля відпочинку для медичного персоналу.

Крім того, він оснащений сучасним медичним обладнанням, включаючи кисневі концентратори, апарати ШВЛ, кардіомонітори та дефібрилятори. Шпиталь дозволяє надавати допомогу більше ніж 100 пораненим щодоби і проводити одночасно до чотирьох операцій.

Командир Медичних сил “Схід” Роман Кузєв зазначив, що цей підземний шпиталь – найкращий серед подібних об’єктів, і висловив сподівання, що таких госпіталів буде побудовано ще більше.

“Такі підземні стабпункти є критично важливими для збереження життів наших військових. В умовах інтенсивних бойових дій ми маємо забезпечити максимальний захист і швидку медичну допомогу нашим героям. Це перший крок у рамках масштабного проєкту, який зміцнить нашу медичну інфраструктуру та дозволить ще ефективніше підтримувати захисників на передовій”, — підкреслив міністр оборони Рустем Умєров.

Концепція організації підземного простору та технічного наповнення, розроблена та спроєктована медиками Медичних сил “Схід”, відповідає вимогам польових шпиталів другого ешелону (Role/Echelon 2) за стандартами НАТО.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews