Зима близько: на горі Піп Іван у Карпатах випав сніг (ФОТО, ВІДЕО)

30.09.2024 11:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

іНа горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах 30 вересня випав сніг, температура повітря знизилася до 5° морозу.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста.

"Станом на 9:30 30 вересня 2024 року на горі Піп Іван — туман, вітер — північний, 20-22 метри за секунду. Температура повітря — -5⁰", — йдеться у дописі.

Також відео із засніженими полонинами та горами викладають у мережі користувачі.

На станції Пожижевська висота снігового покрову сягає 12 см, мороз – 1, повідомив кореспонденту Укрінформу керівник Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Володимир Фригович.

null
Фото з мережі Інтернет

«На високогірній станції Пожижевська випав мокрий сніг, покрив сягає 12 см, температура повітря -1 +1», - зазначив він.

Зимову погоду зафіксували і на горі Томнатик Чернівецької області. Відповідні фото опублікували у Фейсбуці працівники НПП "Черемоський".

"Погода станом на сьогодні на території Національного природного парку "Черемоський". Гора Томнатик, РЛС «Памір»", - йдеться у дописі.

Пожижевська — одна з вершин Українських Карпат. Розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей. На пологішому її схилі на висоті 1550 м розташована сніголавинна метеостанція.

Піп Іван (також Попіван, Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора) — одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2028.5 м.

Томнатик — гора в Українських Карпатах, у масиві Яловичорські гори. Розташована на хребті Томнатикул, у межах Вижницького району Чернівецької області. Висота 1565,3 м.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews