Обвинуваченого у вбивстві Фаріон залишили під вартою

08.10.2024 15:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У вівторок, 8 жовтня, у Львівському апеляційному суді розглядали апеляцію щодо запобіжного заходу В’ячеславу Зінченку, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Суд постановив залишили без змін рішення першої інстанції, а саме — тримання під вартою на 60 діб без права застави.

Про це пише Суспільне.

Адвокати підозрюваного просили змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

"Ніхто зі свідків не сказав точно, що це саме той хлопець, який скоїв злочин. Тому я вважаю, що така сувора міра покарання як перебування під вартою, не є виправданою. Прошу врахувати, що йому лише 18 років і він уже третій місяць перебуває під вартою", – каже адвокат підозрюваного Ігор Сулима.

Також захисники підозрюваного стверджували, що на камерах стеження зафіксовано кілька різних людей. Прокурор зазначив, що деякі камери зовнішнього спостереження через не переведення годинників чи перепади напруги відображають неправильний час.

"Сторона захисту намагається довести, що Зінченко ніколи не перебував на місці злочину. Водночас відповідно до висновку експерта одорологічної експертизи на лавці, яка є на місці злочину, виявлені запахові сліди, які з вірогідністю у 99% належать Зінченку", — пояснив прокурор.

Прокурори наполягали на залишенні рішення суду першої інстанції без змін. А саме — тримання під вартою без застави.

"Поки що свідки та потерпілі не допитувалися судом. Тому судом першої інстанції вірно враховано ризик тиску на свідків. Тому я вважаю, що рішення судді першої інстанції є обґрунтованим", — додав прокурор.

О 13:05 судді пішли до нарадчої кімнати. За 10 хвилин судді повернулися та повідомили, що відповідно до рішення суду запобіжний захід залишили без змін. До 17 листопада Зінченко має перебувати під вартою без права на заставу. Це рішення не підлягає оскарженню.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews