Затриманий на хабарі головний тюремник Львівщини отримав статус біженця в Канаді

13.10.2024 09:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Керівник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України Ігор Тимочко, якого нещодавно затримали на хабарі, під час відрядження до Канади отримав там статус біженця. 

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише LVIV.MEDIA.

До суду звернувся слідчий ДБР, який розслідує кримінальну справу про розтрату бюджетних коштів. За даними слідства, Ігор Тимочко з 27 березня по 5 квітня 2024 року перебував у відрядженні в Оттаві, де брав участь в семінарі і тренінгу на тему «Права затриманих осіб та підтримка етнокультурних правопорушників». За інформацією ДБР прибувши до Канади, Ігор Тимочко подав звернення та отримав статус біженця, а також дозвіл на проживання, працевлаштування і соціальну допомогу. «Таким чином, в органу досудового розслідування наявні обґрунтовані підстави вважати, що ОСОБА_10 (TYMOCHKO IHOR) вчинив розтрату бюджетних коштів шляхом покриття витрат на переліт до Канади, здійснивши такий візит у особистих, не службових цілях», — йдеться у клопотання слідчого ДБР.

Оскільки слідство не володіє детальною інформацією про перебування Тимочка в Канаді, працівники ДБР мають намір скерувати запит про надання міжнародної правової допомоги, а для цього йому потрібен дозвіл українського суду. Слідчий суддя клопотання слідчого задовольнив і надав йому право доступу до інформації від державних органів Канади з долученням копій документів. Зокрема слідство цікавить інформація, яка підтверджує перебування Ігоря Тимочка в Канаді, вартість квитків на переліт, місце і вартість проживання, участь Тимочка у семінарі, час та дата подачі документів для отримання статусу біженця та статус, який йому надали державні органи Канади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews