У львівської лікарки, яку затримали на хабарі, виявили 2 мільйони гривень на робочому місці

24.10.2024 16:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

СБУ викрила 73-річну завідувачку відділення Першої міської лікарні, яка за 3 тис. доларів виготовляла довідки про непридатність до служби. За гроші лікарка обіцяла вплинути на посадовців МСЕК, щоб вони погодили встановлення групи інвалідності. 

Про це повідомляє  СБУ Львівської області. 

За матеріалами справи, лікар-алерголог за 3 тис. доларів робила фіктивні довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

“За ці кошти фігурантка гарантувала клієнту вплинути на посадовців обласної МСЕК для прийняття ними “потрібного” рішення — встановлення групи інвалідності. На підставі таких фейкових документів утікачі мали змогу не тільки ухилитися від призову на військову службу, а й безперешкодно виїхати за кордон. Оперативники СБУ задокументували протиправні дії фігурантки та викрили її на гарячому після чергового отримання хабаря”, — йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків на робочому місці у неї виявили понад 2 мільйони гривень та чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Як уточнили в поліції, у кабінеті лікарки вилучили гроші у різній валюті, зокрема 3 тисячі доларів, Які вона одержала перед затриманням, а також: 1600 євро, 51,5 тисячі доларів та 47 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення лікарці про підозру за зловживання впливом. Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності усіх учасників протиправної діяльності.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews