Перевірка у Навчально-реабілітаційному центрі для дітей у Львові шокувала активістів

14.09.2017 15:30   Джерело: Львівські
Опубліковано : Львівський Новинар

За словами перевіряючих, відкрилися жахливі реалії життя дітей із інвалідністю в цьому центрі. Про це написала на своїй сторінці у Facebook громадська активістка Галина Янко, - пишуть Львівські.

12 вересня, голова ЛОДА, керівник Департаменту освіти Любомира Мандзій та громадські активісти завітали на незаплановану перевірку у Навчально-реабілітаційний центр для дітей із інвалідністю, що розташований на Личаківській. Переважно там живуть глухонімі діти і від умов, в яких вони мешкають, перевіряючі вжахнулись.

Приміщення центру аварійні, в спорталі, що розташований в підвалі, не можливо займатись. В користуванні дітей немає навіть таких речей як туалетний папір та мило. Особливо збурила активістів ситуація з їжею для дітей. Вони побачили картоплю, що закупили для харчування, і поруч з нею записку скільки і кому з працівників «виділити» тої картоплі. Фото з сторінки Галини Янко «Сьогодні за дорученням Голови ОДА буде видано розпорядження щодо повної перевірки даного навчального закладу з залученням контролюючих органів .

Сподіваємося, що на час перевірки, даного директора буде усунуто від виконання обов'язків, щоб він не міг впливати на перевіряючих, які були сліпими всі попередні роки», - додала Галина Янко. Також активістка звернулась до голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина та його заступників і попросила взяти до уваги інформацію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Львівські